Additive Industries

Additive Industries

MTA heeft verschillende functionele modules van de MetalFAB1 ontwikkeld en geproduceerd.

Video afspelen

Additive Industries versnelt de industriële additieve productie van hoogwaardige, functionele metalen onderdelen door een modulair, end-to-end laserpoederbedfusiesysteem, MetalFAB1-systeem en naadloos geïntegreerd informatieplatform, Additive World Platform, aan te bieden aan high-end en veeleisende industriële markten.

Additive Manufacturing

Industrie

2014

Partners sinds

De uitdaging

De uitdaging in 2014 was om de MetalFAB1 in korte tijd te engineeren en te produceren. 

Na een grondig selectieproces van ontwikkelings- en productiepartners door Additive Industries, was MTA één van de drie trotse partners die met project van start gingen. Alle partners waren vastbesloten om de zeer ambitieuze doorlooptijd van 48 weken te halen!

Naast het beheersen van deze ambitieuze planning, ging het team ook de technologische uitdaging aan door het eerste echt industriële 3D-metaalprintsysteem te ontwikkelen. Door de geweldige teaminspanning van alle projectpartners was Additive Industries in staat om met succes de MetalFAB1 te loungen op de FormNext op 16 november 2015 en nodigde de eerste klanten in Eindhoven uit om een preview te krijgen van de eerste twee MetalFAB1-systemen.

De oplossing

De basis waardoor dit een succesvol project is geworden, is de “Brainport Ecostructuur” rondom Eindhoven. Samenwerken met collega-partners in de hightech industrie is een kenmerk geworden in de regio Eindhoven. Kernsuccesfactoren voor een dergelijke samenwerking zijn vertrouwen, een wendbare projectorganisatie en korte communicatielijnen. Deze key-succesfactoren zijn ook kernwaarden voor MTA en zitten diep in onze organisatie verankerd.

De basis om dit tot een succesvol project te maken is de “Brainport Ecostructuur” rondom Eindhoven.

Het resultaat

Een korte time-to-market

De ontwikkeling en realisatie van de MetalFAB1 binnen 48 weken benadrukt nogmaals dat een vroege samenwerking met leveranciers vruchten afwerpt bij het realiseren van een korte time-to-market.

Taking ownership on Lifecycle management

De levenscyclus van een product begint al in de ontwikkelingsfase en door vanaf de eerste dag deel te nemen werd MTA de kans geboden om eigenaar te worden van de levenscyclus van de Additive Industries-modules. Dit omvat ondersteunende activiteiten zoals change control, obsolescence management en engineering van ontwerpverbeteringen.