Na een ontwikkelperiode van 6 jaar

Eerste VSP-P1 NanoPrinter van VSPARTICLE geproduceerd

2 juni, 2022

Na een ontwikkelperiode van 6 jaar is de allereerste VSP-P1 NanoPrinter van de productielijn gerold bij MTA. Een feestelijk moment voor alle betrokkenen! Komende periode gaan we meerdere NanoPrinters assembleren en volgens ons V2-model optimaliseren.

VSPARTICLE maakt opschaling waterstofproductie sneller, goedkoper en duurzamer met Nanoprinter

Elektrolyse is de meestgebruikte manier om groene waterstof te maken. Hierbij worden elektro-katalytische membranen ingezet om water te splitsen in waterstof en zuurstof. De membranen bestaan uit nanodeeltjes op een folie. Het vervaardigen van die membranen gebeurt al meer dan vijftig jaar met dezelfde zeven processtappen.

De Nanoprinter maakt het vervaardigen van nanodeeltjes schoner, goedkoper en vele malen sneller. De Nanoprinter kan 62 basiselementen, zoals zink, aluminium en titaan, mengen en omzetten in bijna eindeloos veel materialen. En deze bovendien omvormen tot nanodeeltjes. Deze flexibiliteit maakt ook andere vormen van elektrolyse mogelijk, bijvoorbeeld om afgevangen CO2 om te zetten in nieuwe bouwstenen voor de chemische industrie.

De unieke technologie belooft een enorme duurzaamheidslag voor tal van sectoren, van logistiek tot gezondheidszorg. ‘Denk aan duurzamere brandstof voor vliegtuigen. Of een supergevoelige sensor in je smartphone, die je adem analyseert op ziektekiemen.’ De innovatie kan ook helpen bij de omzet van CO2 in methanol, een andere duurzame brandstof voor de scheepvaart.