Faster Together

Binnen 48 weken was de MetalFAB1 in gebruik

Na een grondig selectieproces door Additive Industries was MTA één van de drie trotse partners. Alle partners waren vastbesloten om de zeer ambitieuze doorlooptijd van 48 weken te halen. Samenwerken met collega-partners in de hightech industrie is een kenmerk geworden in de regio Eindhoven. Ook hier was het de basis voor succes.

Het bedrijf

Additive Industries is een fabrikant van 3D metaalprinters voor hoogwaardige metalen onderdelen. Het bedrijf versnelt de industriële additieve productie van hoogwaardige metalen onderdelen door een modulair, end-to-end laserpoederbedfusiesysteem (MetalFAB1-systeem) en naadloos geïntegreerd informatieplatform (Additive World Platform).

MTA case

Het probleem

De uitdaging in 2014 was om de MetalFAB1 in korte tijd te engineeren en te produceren.

Na een grondig selectieproces van ontwikkelings- en productiepartners door Additive Industries was MTA één van de drie trotse partners. Alle partners waren vastbesloten om de zeer ambitieuze doorlooptijd van 48 weken te halen.

MTA case

De aanpak

Naast het beheersen van de ambitieuze planning ging het team ook de technologische uitdaging aan om het eerste echt industriële 3D-metaalprint systeem te ontwikkelen. Door de geweldige teaminspanning van alle partners was Additive Industries in staat om met succes de MetalFAB1 te lanceren op de FormNext 2015.

De oplossing

De basis van het succes is de samenwerking binnen de Brainport. Samenwerken met collega-partners in de hightech industrie is een kenmerk geworden in de regio Eindhoven. Kernfactoren bij dit succes zijn vertrouwen, een wendbare projectorganisatie en korte communicatielijnen. Dit zijn ook onze kernwaarden en zitten diep in onze organisatie verankerd. Deze nauwe aansluiting bij het project en de partners heeft voor het succes gezorgd.

MTA case
"De basis om dit tot een succesvol project te maken is de “Brainport Ecostructuur” rondom Eindhoven."

Het resultaat

  • KORTE TIME-TO-MARKET

  • LIFECYCLE MANAGEMENT OWNERSHIP

  • KENNISONTWIKKELING BINNEN HET NETWERK

Een innovatief systeem opleveren na slechts 48 weken laat zien dat een vroege samenwerking met leveranciers vruchten afwerpt bij het realiseren van een korte time-to-market.

De levenscyclus van een product begint al in de ontwikkelingsfase. Door vanaf de eerste dag deel te nemen werd MTA de kans geboden om eigenaar te worden van de levenscyclus van de Additive Industries-modules.

MTA case