Interview met Jeroen Maas, Systeemverbinder bij MTA Group

Wat doet een System Integrator bij MTA?

29 juni, 2023

We spraken engineer Jeroen Maas om jou een beter beeld te geven bij deze rol:
“De mensen waarmee je samenwerkt zijn even belangrijk als de techniek,” vertelt hij.

Goed geland in Helmond

Toen Jeroen begon aan zijn nieuwe opdracht bij MTA Group, wist hij al snel dat hij daar ging landen.

Als engineer werkte hij eerst meer dan 12 jaar via detachering bij DAF en TNO. Het 1e jaar bij MTA beviel de Brabander zo goed dat hij vast in dienst wilde treden.

Jeroen houdt het overzicht in projecten als Systeemverbinder, een technische ‘System Integrator’ rol waarbij coaching ook cruciaal is. Hij schakelt zowel extern met klanten en partners, als intern met medewerkers en resources.

Jeroen Maas (r) System Integrator bij MTA Group

Brabantse nuchterheid voor het beste resultaat

“Alles zit goed bij MTA: de mensen, leuk werk, een positieve sfeer. Al tijdens het eerste sollicitatiegesprek voelde ik de eerlijkheid en gelijkwaardigheid. Geen poespas! Wellicht onze Brabantse ‘nuchterheid’ waarmee we voluit gaan voor het beste resultaat.”

MTA Group is een hecht team van 100 hightech experts in Brainport Eindhoven, de slimste groeiregio ter wereld. Vanuit MTA’s hypermoderne 2.000 m2 productieruimte in Helmond bedenken en bouwen engineers en monteurs mechatronische machines en systemen.

“Klanten vertrouwen ons voor het efficiënt ontwikkelen en industrialiseren van producten en innovaties met het oog op rendabele serieproductie. We staan voor kwaliteit, tijd en schaalbaarheid. Enkele voorbeelden zijn modules voor industriële 3D-metaalprinters en robotisering voor de agrofood en gezondheidszorg.”

Co-creatie met klanten: ‘Samen uit, samen thuis’

Gelijkwaardigheid en kennisdeling tussen collega’s en met klanten staan centraal bij MTA.

Als Systeemverbinder is analytisch meedenken cruciaal, want er is een continue wisselwerking met klanten en collega’s. In deze rol heb je een vinger in de pap bij alle technische specificaties. Je bent een nieuwsgierige coach die blijft doorvragen om te doorgronden wat de klant wil als eindresultaat.

“Een groot bedrijf komt met een concrete vraag of een start-up wil een idee verder ontwikkelen. Ik wil precies snappen wat de klant nodig heeft, daarop de eisen van de machine vaststellen en dan samen continu opvolgen of deze gehaald worden. En dit alles zo snel en efficiënt mogelijk. Samen uit, samen thuis!”

Iedereen kent iedereen

Bij MTA kunnen medewerkers rekenen op een gezonde balans werk-privé en een persoonlijke aanpak.

“Met ruim 100 man is MTA een bedrijf met korte lijnen, geen afgebakende silo’s. Iedereen kent iedereen. Op die paar jaar tijd heb ik echt al met iedereen samengewerkt. Heel gevarieerd en innovatief werk!”

Als je vanuit een technische functie graag contact legt met collega’s en klanten, dan is dit de rol voor jou.

“Ongetwijfeld zijn de mensen waarmee je samenwerkt even belangrijk als de techniek!”

 

Steun voor vrije projecten

Vanuit MTA krijg je ook vrijblijvend de ruimte om vakinhoudelijk aan je eigen ontwikkeling te werken.

“Tijdens 1 dagdeel per week kan je eigen projecten opstarten. Zo gaan mensen uit verschillende disciplines iets anders doen. Bijvoorbeeld een monteur die gaat programmeren of een engineer die fysiek gaat bouwen. Zo hebben we met een groepje gewerkt aan een sjoelbak die automatisch de score bijhoudt.”