“De Sparter is een investering in arbeidsmanagement".

Eerste machinaal gestoken asperges dit seizoen beschikbaar

19 april, 2021

Na succesvolle acceptatietesten zijn meerdere Sparters uitgeleverd aan grote telers. Komend aspergeseizoen kan de consument voor het eerst in de geschiedenis gaan genieten van een heerlijk bordje machinaal gestoken asperges.

Zowel vanuit Cerescon als vanuit de telers uit de User-Group is er vertrouwen in een succesvol aspergeseizoen waarbij de Sparter volop zal worden ingezet.

De User-Group is al jarenlang nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Sparter en ziet robotisering in de aspergeoogst als een uitgelezen kans om op een verantwoorde en duurzame wijze asperges te kunnen blijven telen in Nederland.

“Wij zien de Sparter als een investering in arbeidsmanagement, om ook in de toekomst aan de vraag voor Nederlandse asperges te kunnen blijven voldoen”.

Cerescon heeft in 14 weken tijd in totaal zes Sparters geproduceerd. Deze zes Sparters zullen in aspergeseizoen 2021 in Nederland en Duitsland gaan oogsten. Daarnaast plant Cerescon verschillende demonstraties met de asperge-oogstrobot bij diverse telers in Europa.

In de jaren daarna wil Cerescon de productie geleidelijk opschalen om zo in vijf jaar tijd 150 machines per jaar commercieel te produceren.