Op 5 april 2022 waren eindgebruikers in agrofood te gast

agroBOTS te gast bij MTA

5 april, 2022

agroBOTS is een initiatief van Holland Robotics. Onder de naam agroBOTS werken eindgebruikers in de agrofood samen met hightechbedrijven aan slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen voor boeren en tuinders. Het gezamenljike netwerk agroBOTS bevat een groot deel van de Zuid-Nederlandse ondernemingen in de agro- en hightechsector.

Donderdag 31 maart 2022 was agroBOTS te gast bij MTA. Aan ruim 60 geïnteresseerden hebben wij onze praktijkcases op het gebied van agrobotics gedeeld. Patrick Geerts, Richard van Lieshout en Pieter van Wegberg deelden onze (agro)robotica propositie, best-practices en onze ervaringen over de specifieke uitdagingen voor dit domein zoals de requirements, de businesscases en de werkomgeving (bv. landbouwgrond of kasomgeving).

Sjaak Janssen heeft vervolgens inzicht gegeven in het feit waarom het essentieel is om al vanaf het begin van het productontwerp rekening te houden met maakbaarheid, productiekosten en alles wat er nog meer komt kijken bij latere serieproductie. Ter afsluiting werden de gasten rondgeleid en werden praktische tips gedeeld over hoe je een ‘fabriek’ zo slim en efficiënt mogelijk kan inrichten.