Productive Together

De uitdaging van de AM vision 2.0

AM-Flow is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning. MTA is gekozen als partner voor zowel engineering als productie van de AM Vision 2.0. We realiseerden een korte time-to-market en een systeem dat uitermate geschikt is voor serieproductie.

Het bedrijf

AM-Flow is een start-up die zich richt op de 3D-printmarkt. Het bedrijf creëert intelligente oplossingen die zijn ontworpen om grootschalige 3D-printprocessen te vereenvoudigen. Tot nu toe zijn er verschillende systemen ontwikkeld, waaronder de AM Vision 2.0.

MTA case

Het probleem

De uitdaging was om het AM Vision 2.0 systeem in korte tijd te ontwerpen en te produceren binnen de gewenste kwaliteitsnormen.

AM-Flow heeft een functioneel model (FUMO) gemaakt van het AM Vision 2.0 systeem. In dit prototype stond de software centraal. De FUMO bewees de functionaliteit van het systeem; het zoekalgoritme werkte perfect. De hardware was echter toe aan verdere verbetering. Daarnaast moest het systeem zo worden ontworpen dat serieproductie snel en efficiënt verloopt.

Potentiële klanten waren geïnteresseerd in het prototype en erkenden de meerwaarde die het voor hun fabriek kon hebben. De klanten stonden in de rij en wilden het product zo snel mogelijk ontvangen. Een snelle time-to-market was gewenst.

MTA case

De aanpak

Verschillende fases zijn van belang om tot het beste eindresultaat te komen:

Maakbaarheid

De kennisoverdracht tijdens de ontwikkelingsfase maakt een zorgvuldige documentatie van eisen en wensen op het gebied van mechanica, elektronica en software mogelijk. Om dit proces te voltooien, is wederzijds vertrouwen van het grootste belang. Door open te zijn en kennis te delen, kan de kwaliteit van het systeem worden gegarandeerd. De feedback van de industrialisatiespecialist van MTA resulteerde in de creatie van een systeem dat zeer geschikt is voor serieproductie. In deze fase werden strak toegezien op de totale kosten en de gewenste time-to-market.

Universeel systeem

De AM Vision 2.0 wordt geïntegreerd in de bestaande architectuur van de eindgebruiker. Daarom was het essentieel om een universeel systeem te ontwikkelen dat kan functioneren in combinatie met verschillende bestaande transportbandsystemen. Bij de basisopstelling van de AM Vision 2.0 is hier rekening mee gehouden, waardoor het standaardsysteem met vooraf ingestelde afmetingen serieel kan worden geproduceerd. Door bijvoorbeeld het aantal camera’s in een machine aan te passen, kan voor specifieke klanten een aangepaste versie van het standaardsysteem worden gecreëerd. Ook de software die wordt gebruikt in AM Vision 2.0 kan eenvoudig worden aangesloten op het softwaresysteem van de lopende band, zodat gesorteerde items in de goede richting worden geleid.

Wereldwijd gebruikersgemak

De Europese en Amerikaanse markt hebben verschillende kwaliteitscertificeringen. Door ervoor te zorgen dat de machine voldoet aan zowel de Europese CE-certificeringsnormen als de UL-certificeringsnormen van de Verenigde Staten, is het systeem klaar om in elk land gelanceerd te worden.

De oplossing

Om een systeem te ontwerpen dat optimaal functioneert, heeft AM-Flow ervoor gekozen om de engineering en productie van het complete systeem uit te besteden. Door het proces van engineering en productie te integreren en uit te besteden aan één partij werd een beduidend kortere time-to-market gerealiseerd.

Samenwerking

De samenwerking tussen AM-Flow en MTA combineert de kerncompetenties van beide bedrijven. Dit zorgt voor het beste resultaat. Waar de belangrijkste competenties van AM-Flow liggen op het gebied van software Research and Development, is MTA zeer bedreven in geavanceerde mechatronica en het industrialisatieproces.

MTA case
"AM-Flow is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en machine learning. We hebben een uniek zoekalgoritme ontwikkeld voor het sorteren van 3D-objecten, het is een direct antwoord op de marktvraag. Maar de competentie om een systeem te ontwerpen dat perfect geschikt is voor serieproductie is bij AM-Flow niet aanwezig. Om de gewenste snelle time-to-market mogelijk te maken, hebben we besloten om een partner te zoeken die ons kan helpen."

- Stefan Rink – CEO AM-Flow

Het resultaat

  • SYSTEEM DAT KLAAR IS VOOR SERIEPRODUCTIE

  • KORTE TIME-TO-MARKET

  • SNELLE TIME-TO-MONEY

  • BESTE INTEGRALE KOSTPRIJS

Als ervaren systeemleverancier is MTA in staat engineering en productie te integreren via industrialisatie, waardoor een effectief proces ontstaat met korte doorlooptijden. Dit hangt natuurlijk ook nauw samen met een snelle time-to-money. Dat is voor een start-up extra belangrijk. Het systeem is klaar voor serieproductie en opschaling, inclusief optimale maakbaarheid en reproduceerbaarheid.

MTA bepaalt welke onderdelen cruciaal zijn om tot een optimaal productieproces te komen. Bovendien maken we gebruik van een internationale supply chain die bijdraagt aan een concurrerende integrale kostprijs.

MTA case
"In nauwe samenwerking met MTA hebben we een systeem kunnen maken dat direct inspeelt op de marktvraag. Bovendien kan het systeem overal ter wereld worden verkocht. De expertise van MTA op het gebied van mechatronica en industrialisatie heeft ervoor gezorgd dat engineering en productie zijn geïntegreerd in één efficiënt proces."

- Stefan Rink – CEO AM-Flow