Next generation

MTA wil de volgende generatie Tech-loving studenten inspireren en faciliteren om hun creatieve en technologische vaardigheden te ontwikkelen. We dragen graag bij aan de voorbereiding en ontwikkeling van een toekomstige generatie medewerkers in een op technologie gerichte werkomgeving.

Team Rembrandts

MTA is trotse hoofdsponsor van Team Rembrandts, een robotica team bestaande uit studenten van Fontys Hogeschool, Zwijsen College en Heerbeeck College. Samen maken we jongeren enthousiast voor technologie. In zes weken tijd bouwden ze onder grote tijdsdruk een robot om mee te doen aan de FIRST Robotics Competition in Amerika. Het behaalde resultaat is de ultieme beloning voor passie, plezier, hard werken en samenwerken.

Dutch technology week

Tijdens de Dutch Technology Week kunnen bezoekers op verschillende plekken in Nederland technologie zien, voelen en ervaren en leren ze hoe kansrijk en uitdagend de technische sector is. MTA deelt dit trotse gevoel en neemt deel aan evenementen als het MBO on Tour en de High Tech Ontdekkingsroute om samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen jong en oud te inspireren voor de technologische industrie.

Job Orientation days (Bedrijven Meeloop Dag)

BedrijvenMeeloopDag biedt technische studenten de mogelijkheid om meer kennis en ervaring op te doen bij bedrijven in de omgeving die passen bij hun opleiding. Op die manier is het mogelijk om ervaring op te doen over functies die zij na hun afstuderen bij deze bedrijven kunnen bekleden. Via een oriëntatiedag kunnen ze in contact komen met verschillende bedrijven, hun cultuur en de verschillende functies ervaren. Bedrijven kunnen hun bijdrage leveren aan de samenleving door deze studenten oriëntatie te geven en tegelijkertijd deze studenten te enthousiasmeren voor hun werkomgeving. Dit met uiteraard mogelijkheden voor een andere samenwerking (zoals een stage of startersfunctie) in de toekomst.

Snuffelstage

Regelmatig komen we met studenten in contact die graag tijdens een snuffelstage willen kennismaken met een bepaald beroep om op basis daarvan een goede keuze te maken voor een opleidingsrichting. Onder begeleiding van één van onze collega’s krijgen zij een kijkje in onze wereld en kunnen ze het beroep in de praktijk ervaren.

“Als stagiair krijg je een goed beeld van wat MTA doet; iedereen zorgt ervoor dat je tijdens je stage iets leert. Ze zorgen er ook voor dat je zoveel mogelijk alleen aan het werk bent. De tijd vliegt op zo'n dag voorbij. Ik zal het daarom aan iedereen aanbevelen om een ‘snuffelstage’ te doen bij MTA als je geïnteresseerd bent in technologie. '' - Gijs