Marktkennis

Vruchtbaar eco-systeem in Nederland

Nederland kent een uniek ecosysteem. Uitdagingen in de Agrofood worden opgepakt met hightech oplossingen. Met Brainport Industries, Brightlands Campus Greenport Venlo en het Westland binnen handbereik, bevindt MTA zich in een vruchtbare omgeving. Hier komen ideeën tot wasdom.

Poten in de klei

Wij staan met onze ‘poten in de klei’; we weten wat er speelt bij telers. Wat de vraagstukken zijn. MTA beweegt zich al enkele jaren nadrukkelijk in deze markt. Zij weet haar kennis en ervaring rondom robotica te combineren met deze behoeften. Of het nu gaat over precisiebestrijding van virussen in gewassen, continuïteit in oogsten (24/7) of hogere oogstopbrengsten. De toepassing van robotica levert een flinke bijdrage aan het oogsten van wereldwijd lokaal geteelde gewassen. En zo dus ook aan het schaars beschikbare personeel in de land- en tuinbouw.

Agrobotics

In rap tempo zullen kassen transformeren tot hightech systemen waar robots het repeterende werk van mensen overnemen. Juist in omgevingen die aan strenge normen moeten voldoen. Omgevingen die complex beheersbaar zijn omdat er natuurproducten groeien. Daar is handeling door robots dé oplossing. Denk aan selectief oogsten en verwerken van groenten, voorspellen van oogstprognoses, herkennen van ziekten en plagen, track & trace van producten in de kas ivm voedselveiligheid. Werken met gewassen vraagt bovendien hele specifieke toepassingen als ‘grijpen van zacht fruit’, kunnen ‘zien’ van rijpheid van vruchten. Dat vraagt specifieke (applicatie)kennis die MTA in samenwerking met haar netwerk inzet. Kortom: Agrobotics is coming!

Overige markten

MTA werkt in de wereld van high-tech mechatronica, waarbij mechanica, electronica en software hand in hand gaan. We werken tot het micron level en in serie productie (high complexity, low volume). We hebben een bewezen staat van dienst in industrieel 3D printen, semicon back-end en verpakkingsindustrie, naast vele andere markten. Binnen deze markten hebben wij onze mechatronische competenties opgebouwd. Deze ervaring passen we toe in de Agrobotics industrie; een markt waar we maximaal onze kennis en competenties kunnen toepassen.

Maar uiteraard zijn onze state-of-the-art competenties relevant voor vele andere toepassingen en markten en werken we continu samen met klanten om nieuwe klantspecifieke robotica-proposities te creëren.

Slimste regio ter wereld

Brainport Eindhoven is een technologieregio waarin bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen samenwerken aan een mooiere toekomst. Want samenwerken zit in onze natuur. Dat had Philips 125 jaar geleden al goed door.

Er is geen plek ter wereld waar per dag zoveel nieuwe ideeën ontstaan als hier. Samen maken we complexe machines en vernieuwende producten die de wereld beter maken. Niet voor niets worden we de slimste regio ter wereld genoemd.