Cerescon
Play Video

Cerescon

Co-ontwikkeling van ‘Sparter’; een automatische selectieve oogstmachine voor witte asperges.

Cerescon is een zich snel ontwikkelende, hightech scale-up in Agrofood-robotica.

Cerescon ontwikkelt en verkoopt een selectieve oogstoplossing voor witte asperges, genaamd “Sparter”. Het doel is om het plukken van witte asperges te automatiseren en ervoor te zorgen dat de Europese consument kan blijven genieten van een heerlijk en betaalbaar gerecht van lokaal geproduceerde verse asperges.

Agrobotics

Industrie

2018

Partners sinds

De uitdaging

De uitdaging in 2018 was om bij te dragen aan een levensvatbare business case voor de Sparter door een herontwerp van de selectieve robotunit. Deze unit is een belangrijk onderdeel van de Sparter automatische selectieve oogstmachine voor witte asperges.

De doelen van dit re-design waren:

  1. Verhoog de prestatie met een factor twee tot specificatieniveau.
  2. Verlaag de kostprijs van de robot aanzienlijk, minimaal 35%.
  3. Verbeter en garandeer de maakbaarheid en onderhoudbaarheid.

De oplossing

Cerescon gaf ons de mogelijkheid om met ons V2-model te beginnen met “wit papier” en tegelijkertijd de technische functionaliteit en industrialisatiespecificaties uit te voeren, wat leidde tot een kortere tijd tot “levensvatbare business case”. Door gebruik te maken van ons V2-model bereikten we een hogere prestatie in combinatie met een beduidend lager prijsniveau van de robotunit.

MTA draagt bij aan de uitdagende behoeften van de agrarische industrie.

Het resultaat

Price performance keer drie

Door gebruik te maken van onze unieke V2-ontwikkelmethodiek, het inbrengen van onze mechatronische systeemervaring in combinatie met onze kennis van serieproductie, hebben we een prijsverlaging van 40 procent en een prestatieverbetering (het aantal geoogste asperges per uur) van 100 procent weten te realiseren.

Focus op core activiteiten

Door projecteigendom te nemen en op ondernemende wijze de klantrelatie te koesteren, speelde MTA een essentiële rol bij de succesvolle lancering van deze innovatieve automatische selectieve oogstmachine voor witte asperges.

Een systeem dat gereed is voor serie productie

We hebben onze unit-filosofie geïntegreerd om de maakbaarheid, testbaarheid en bruikbaarheid van de complete robotunit te garanderen. Hiermee garandeert MTA de onberispelijke kwaliteit van de producten.